24/02/2024
Antwerpen
Oorlog (op zich) brengt nooit vrede en vooral veel ellende mee. Oorlog is geen passend middel om conflicten op te lossen. Zijn er alternatieven? Op deze spiritualiteitsmiddag staan we stil bij vele vragen die de twee recente oorlogen ‘aan onze achterdeur’ met zich meebrengen.
23/02/2024
Antwerpen
Een muzikale en literaire avond n.a.v. 2 jaar oorlog in Oekraïne. Deze oorlog laat ons nog steeds niet onverschillig. De avond voor 24 februari staan we stil bij deze droevige verjaardag met muziek en poëzie. Dat doen we samen met Oekraïners die hun toevlucht in Antwerpen vonden. Wij willen dat het vreselijke geweld en verdriet stopt.
23/02/2024
Brussel
Op 24 februari is de oorlog in Oekraïne al twee jaar bezig. Het oorlogsgeweld kent een hoge menselijke tol. De oorlogsmachine raast maar door, inspanningen om via diplomatieke weg een einde te maken aan de vijandelijkheden zijn er nauwelijks. Sluit aan bij deze actie voor vrede!
22/02/2024
Kortrijk
Iedereen met een hart voor de onschuldige burgerslachtoffers, is welkom op donderdagavond om 19u aan de verlaagde Leieboorden in Kortrijk voor een Stille Wake.
19/02/2024
Sint-Pauluskerk, Opwijk
In de Veertigdagentijd organiseert de Pastorale Zone Effata jaarlijks "De kracht van geloven". Op maandag 19 februari getuigt Bénédicte Kusendila, bewegingswerker Vredesspiritualiteit bij Pax Christi Vlaanderen en dichter .
15/02/2024
Kortrijk
Iedereen met een hart voor de onschuldige burgerslachtoffers, is welkom op donderdagavond om 19u aan de verlaagde Leieboorden in Kortrijk voor een Stille Wake.
14/02/2024
Antwerpen - Ossenmarkt
De samenwerking tussen Belgische universiteiten en hogescholen met Israëlische instellingen worden ernstig gecontesteerd door de aanhoudende bombardementen op Gaza en de al decennia durende bezetting van Palestijnse gebieden. Op Valentijn is het tijd om deze relatie te verbreken.
08/02/2024
Kortrijk
We komen elke donderdag in januari en februari samen tegen het onrecht dat de Palestijnen iedere dag moeten ondergaan. Iedereen met een hart voor de onschuldige burgerslachtoffers, is welkom op donderdagavond om 19u aan de verlaagde Leieboorden in Kortrijk voor een Stille Wake. Deze actie is een initiatief van Platform Solidariteit voor Palestina
21/01/2024
Brussel - Noordstation
Het leed dat we in Gaza zien, is bijna onbeschrijfbaar. Dagelijks sterven er burgers door bombardementen en blokkades. Daarom pleiten wij voor een onmiddellijk en permanent staakt-het-vuren en een veilige en vlotte doorgang voor humanitaire hulp. Blijf niet onverschillig en kom zondag 21 januari naar Brussel om een staakt-het-vuren te eisen. Blijf
17/01/2024
Antwerpen - Politiekantoor Berchem
Wapenhandel en -doorvoer aan overheden of groeperingen die mensenrechten schenden toelaten is illegaal volgens Belgische wetten en Vlaamse decreten. Momenteel worden wapens doorgevoerd naar Israël: kom mee klacht neerleggen!