Verschillende kerstfestiviteiten in Jeruzalem en Bethlehem (in Palestina) zijn voor deze winter afgeschaft door de hevige escalatie van geweld. Steek de mensen daar daarom nu een hart onder de riem en laat concreet zien dat er mensen zijn die aan hen denken en hen steunen.

Een kaarsje branden kan tegenwoordig ook online: koop je virtueel kaarsje en wij laten hem branden op onze interactieve landkaart. Zo steun je de mensen die Kerst vieren aan beide kanten van de oorlogsmuur in Israël en Palestina. Klik hier om naar de kaarsjessite te gaan of op de knop 'steun ons' hieronder!

En je kan nog meer doen! Je kan de mensen in Bethlehem en Jeruzalem meteen ook een digitale kerstkaart sturen met jouw boodschap erbij. Typ je wens wel best in het Engels. De 4 partnerorganisaties ter plaatse verspreiden deze binnen hun netwerk en zorgen dat jouw steun voelbaar is ondanks de oorlog die er woedt. Bovendien kan je voor jouw donatie een steuntje terug krijgen. Bij giften vanaf 40 euro krijg je een fiscaal attest waarmee je 45% belastingvermindering krijgt. Een gift van €40 kost je dus eigenlijk maar €22.

Steun ons

Wil je ons rechtstreeks steunen, zonder kaarsje aan te steken? Dat kan via vdk bank: BE41 8939 4403 7310 met vermelding 'gift'.

Jouw steun maakt het verschil

ICAN versterken voor VN-Kernwapenverdrag

Een kernwapenvrije wereld: een moeizame weg, maar dankzij vereende krachten van o.a. Pax Christi slaagde de International Campaign to Abolish Nuclear Weapons erin om in 2017 een Verbodsverdrag te laten stemmen door de AV van de Verenigde Naties ...

Oprichting van het Vlaams Vredesinstituut

De Vlaamse Vredesweek van 2003 ijverde voor een Vlaams Vredesinstituut, een instelling die zich zou bezighouden met vredesonderzoek, advies aan het Vlaams Parlement en debat in de samenleving, en met succes! Sinds de start van het VVI in 2004 zetelt ...

Café Winket: mensen in detentie nabij zijn

Familie en vrienden van gedetineerden steken we een hart onder de riem met het project Café Winket. Dit café biedt een warm onthaal voor naastbestaanden die gevangenen bezoeken. Letterlijk door een kop koffie of thee, maar ook met gesprekjes ...
Image

Annemarie Gielen

Image
Logo donorinfo - ik geef in vertrouwen
Financiële transparantie

In lijn met onze missie en visie houden wij ook op financieel vlak rekening met rechtvaardigheid door kritisch te kijken naar onze cijfers. Welke middelen nemen we aan en hoe zetten we ze in? Daarvoor hebben we een policy uitgewerkt: lees die hier.

Daarnaast is transparantie een belangrijk element. Onze cijfers zijn openbaar. Daarvoor werken wij samen met Donorinfo: op hun website kan je onze financiële gegevens van de afgelopen jaren bekijken. Stichting Donorinfo helpt om te begrijpen hoe goede doelen jouw steun gebruiken. Zij is je onafhankelijke gids voor inzicht in de besteding van ontvangen middelen.

Je kan ons ook op andere manieren steunen
Meer rechtvaardigheid, veiligheid en vrede cadeau krijgen? Dat kan! Zet het op je verlanglijstje als cadeautip.
Denkt u eraan om een goed doel op te nemen in uw testament? En ligt vrede u nauw aan het hart? Dan helpen wij u graag verder.
Pax Christi kiest voor een spiritualiteit, geënt op de roep om vrede en gerechtigheid. Deze spiritualiteit brengen wij terug op de voorgrond, en dit met eigen financiering. Wij hebben daarbij jouw hulp nodig.