Image
no nukes ontkenning van de democratie

NoNukes.be: wandeling & picknick voor democratie

Stop ontkenning van de democratie

Sinds 1963 staan er Amerikaanse kernwapens in België  Zonder enig overleg met de bevolking worden deze kernwapens vervangen door nieuwe versies die sneller in te zetten zijn. Zowel in de jaren zestig of nu is er geen parlementair debat of publieke raadpleging. De Belgische regering besliste van meet af hier niets over te zeggen. 


Als er niemand protesteert, gaan we collectief akkoord met deze schending van de democratie. We willen dat onze politici ophouden om boven onze hoofden te beslissen. Daarom blijven we het kernwapendebat onder de aandacht brengen. 

Kom ook op zondag 21 april naar Kleine-Brogel. We verzamelen om 10.45 uur in Peer, aan de Sint-Trudokerk. Vanaf daar wandelen we vreedzaam naar de militaire basis Kleine-Brogel, waar de Amerikaanse kernwapens gestationeerd zijn. Breng een picknick mee, dan kunnen we daar samen lunchen.

We zorgen voor witte overalls die je kan aantrekken voor de actie (ovr je kleding: heel eenvoudig, comfortabel en licht). Laat weten dat je komt via dit online formulier.

Carpool vraag en aanbod vind je hier

Startdatum
Einddatum
Adres

Sint Trudokerk - café Den Toerist
3990 Peer
België