Rusland - Oekraïne

De oorlog in Oekraïne bracht een golf van verontwaardiging op gang, maar ook veel vragen over hoe het zover is kunnen komen, of er nu een nucleaire oorlog dreigt en wat je als burger kan doen tegen dergelijke vormen van onrecht. De Russische en Oekraïense samenlevingen lagen (en liggen) wat verder weg van ons bed, maar door de toestroom aan vluchtelingen komt hun leefwereld plots heel dichtbij. En dan is er de kwestie van vrede en veiligheid in Europa. Zijn we wel goed bezig om dat te bewerkstelligen?

Interesse of vragen?

Zit jij ook met vragen? En wil je hierover van gedachten wisselen met anderen? Wil je graag eens kennismaken en horen wat er momenteel gebeurt? Ben je geïnteresseerd maar weet je niet hoeveel er van je verwacht wordt? Wil je wel meehelpen, maar enkel voor een afgebakend engagement?  Stuur vrijblijvend een mail naar Annemarie en bekijk samen hoe je als vrijwilliger de werking kan versterken. 

In september 2023 startten we ook met een nieuwe werkgroep: Oekraïne - Rusland. Wil je eens komen luisteren of heb je ideeën? Contacteer Annemarie voor een uitnodiging voor de volgende bijeenkomst.

Image

Annemarie Gielen